Vi beklager. Vi fandt ingenting.

  • SIDSTE MIL. POSTNL OPBYGGER EMISSIONSFRI CITY LOGISTIK MED eCANTER.

MED SIN FULDTELEKTRISKE FUSO eCanter RELASIERER PostNL DEN IDELLE UDGAVE AF DISTRIBUTIONSTRANSPORT I BYERNE – LOKALT EMMISSOIONSFRIT OG STØJSVAGT.

Ideen bag initiativet Stadslogistiek til leveringstjenester er at skabe en smartere og mere bæredygtig leveringstrafik i hollandske byer med en praktisk løsning. Konceptet, som PostNL i øjeblikket gennemfører sammen med sine partnere i bl.a. Haag og Maastricht, er faktisk ganske enkelt: Individuelle distributionstransporter til bycentrene pakkes målrettet sammen og håndteres derefter af en rent elektrisk drevet lastbil.

FOR BYENS BORGERE BETYDER DETTE MINDRE TRAFIK OG FÆRRE FORURENENDE STOFFER OG STØJEMISSIONER, HVILKET KAN SIDESTILLES MED EN FORBEDRING AF LIVSKVALITETEN.

DEN EMMISSIONSFRIE FUSO eCANTER OVERTAGER LEVERINGEN INDEN FOR BYERNE

Stadslogistiks kunder er ejere af virksomheder i byens centrum, hvor der normalt holder flere forskellige leveringsbiler hver dag. Det er her, at PostNL-konceptet kommer ind i billedet. Partnerne i initiativet er lokale speditionsvirksomheder med logistikområder eller lagre, der er bekvemt placeret i udkanten af byen. Her er der blevet oprettet såkaldte Green City Hubs som en ny central leveringsadresse for alle leverandører. I stedet for at køre direkte til kunderne i byen, leverer de nu der.

Dette reducerer antallet af køretøjer, der kører den sidste kilometer i bymidten. For byens borgere betyder det i bund og grund mindre trafik og færre forurenende stoffer og støjemissioner, hvilket kan sidestilles med en øget livskvalitet. For at øge den bæredygtige effekt yderligere bruger PostNL seks lokale emissionsfrie FUSO eCanters til leveringer.

Typiske transportvarer omfatter almindelige forbrugsvarer som printerpapir, kaffeforsyninger eller sanitetsartikler til kunder som detailhandlere, rådhuse, offentlige myndigheder eller forsikringskontorer. Alle varer, der går til den samme adresse og til den samme kunde, bliver samlet igen af Stadslogistiek og pakket sammen på paller eller i vogne. Herfra overtager FUSO eCanters styrringen.

FUSO eCANTERS FORENER BRUGSOMHED OG BÆREDYGTIGHED

De helt elektriske lette lastvogne tilbyder en overbevisende kombination af lokal emissionsfri transport og høj nyttelast. Med en tilladt totalvægt på 7,49 tons kan eCanters tage belastninger på op til 3,5 tons. De er udstyret med en robust kassevogn med en praktisk løfteplatform, som gør det muligt for chaufføren at læsse af næsten overalt uden problemer.

Med en venderadius på kun 13,8 meter (sporcirkel 12 meter) er eCanteren ideel til brug i travle bycentre med begrænsede trafikområder, og dens rækkevidde på 100 kilometer dækker sikkert Stadslogistieks behov for distributionstransport i indre byområder. Om aftenen vender eCanterne tilbage til deres respektive Green City Hubs, hvor de tanker op med elektricitet natten over og begynder deres runder igen om morgenen med nye varer.

 

eCANTERen overbeviser kunder over hele verden

De FUSO eCanters, der er i drift hos PostNL, er seks ud af i alt 18 eCanters, der nu er leveret i Nederlandene. Ud over det hollandske selskab benytter f.eks. også det irske postvæsen An Post og Deutsche Post DHL den første rent eldrevne lastbil fra serieproduktionen.

eCanters, som produceres i små serier til det europæiske og amerikanske marked på FUSO-fabrikken i Tramagal i Portugal, er allerede kendt i mange lande som pålidelige leveringskøretøjer i forskellige brancher. I mellemtiden er mere end 180 FUSO eCanter i daglig brug hos kunder verden over, bl.a. i byer som New York, Los Angeles, Tokyo, Berlin, London, Amsterdam, Paris, København, Dublin og Lissabon.