Vi beklager. Vi fandt ingenting.

  • CANTER EU-FABRIKKEN.
    KLAR TIL EUROPA.

    Udvikling, bæredygtighed, produktion

logo

I CENTRUM. FUSO FABRIKKEN I PORTUGAL.

Med produktionsstart for den aktuelle og nyeste serie løber siden starten af 2022 allerede den ottende generation af FUSO Canter af båndet hos Mitsubishi FUSO Truck Europe i portuguisiske Tramagal. Den ca. 150 kilometer nordøst for Lissabon beliggende fabrik er det centrale produktionssted for FUSO i Europa og producerer alle Canter og eCanter for det europæiske marked.

251.744

PRODUCEREDE CANTER
FRA 1980 TIL I DAG

MADE IN EUROPE.
OVER FIRE ÅRTIER.

En Canter FE1 var starten den 1. februar 1980 og siden 1996 er produktionen i Tramagal fuldt specialiseret i produktionen af den lette lastbil. Erfaringen fra mere end fire årtiers køretøjsproduktion er et særligt kvalitetsløfte, der i dag følger hver Canter.

Med fabrikken i hjertet af Portugal ─ Tramagal ligger kun små 40 kilometer syd for landets geografiske midterpunkt ─ har Canter en europæisk produktionsfacilitet, der repræsenterer dens kerne ideelt: De traditionelle japanske værdier fra FUSO og mærkets tilhørsforhold til Daimler Truck AG. Tilsammen står de for højeste krav til kvalitet og driftssikkerhed. Desuden er mærket ”Made in Europe” ikke kun baseret på slutmontagen.

MERE END 50 PROCENT AF KOMPONENTERNE STAMMER FRA MERE END 90 EUROPÆISKE LEVERANDØRER.

HØJERE MÅL.
ALT FOR BÆREDYGTIGHEDEN.

Som en del af Daimler Truck AG forpligter Mitsubishi FUSO Truck Europe sig også til de ambitiøse mål for bæredygtighed. Den stigende brug af vedvarende og grøn energi og tilpasning af interne processer er vigtige elementer ved denne overgang.

NUL EMISSIONER.
CO2 FRI PRODUKTION.

Fabrikken i Tramagal kunne allerede i det foregående år reducere sine CO2 emissioner trinvist, i året 2021 endda med 50 procent i forhold til det forrige år. Indtil slutningen af år 2022 stræber FUSO helt konkret efter en helt CO2 fri produktion.

SOLENERGI.
OP TIL 350 MEGAWATT.

Takket være sin geografiske placering, distriktet Santarém er en af de mest solrige regioner i Portugal, er forudsætningen for indvinding af solenergi i Tramagal ideel. Aktuelt producerer 1.200 solpaneler på haltage og andre egnede flader på fabriksanlægget op til 350 megawatt pr. år. I fremtiden skal det være op til 600 megawatt.

GRØN BRINT.
PRODUKTION UNDER PRØVNING.

Fabrikken prøver ud over solanlæg også teknologier for lokal produktion af grøn brint. Som lagermedie for den indvundne solstrøm kan den i fremtiden erstatte forbruget af naturgas.

EMISSONSFRI LOGISTIK.
FULDT ELEKTRISK FABRIKSTRAFIK.

Som logisk konsekvent skridt, og passende med produktionen af den fuldt elektriske eCanter, præsentere fabrikken også den fælles interne logistik- og lagerføring med lokalt emissionsfri elektriske køretøjer.

MINDRE VAND.
MERE END 60 % GENBEHANDLING.

Reduktionen af vandforbruget er endnu et bæredygtighedstema, som lokaliteten har beskæftiget sig succesfuldt med: Et nyt eget vandbehandlingsanlæg behandler allerede mere end 60 procent af forbrugsvandet og fører det tilbage i produktionskredsløbet. Samtidig arbejdes der på en optimeret indsamling af regnvand, for en bæredygtig vanding af grønne områder.

MERE RECYCLING.
UDBYGNING AF KREDSLØBSØKONOMI.

Ud over de andre foranstaltninger evaluerer fabrikken stadigt og aktivt alle muligheder, for en bedre kredsløbsøkonomi. Målet er så vidt muligt at undgå affald og genanvende råvarer.

AF BETYDNING.
LOKAL OG INTERNATIONAL INDFLYDELSE.

Aktuelt er der i Tramagal beskæftiget 530 medarbejdere fra syv forskellige nationer. Selskabet er den største arbejdsgiver i området. Produktionen leverer aktuelt op til 15.000 enheder om året, hvorved fabrikken på ethvert tidspunkt kan udvide kapaciteten yderligere. Fra Portugal leveres køretøjerne til 32 europæiske lande, samt Marokko og USA. Mitsubishi FUSO Truck Europe er en vigtig eksportør og Portugals tredjestørste køretøjsproducent.

GLOBALE STANDARDER.
FRA TRAMAGAL TIL VERDEN.

Kvalitetsstyringseksperter fra Tramagal har udover kvalitetssikring på den egne fabrik, også øje på standarder fra diverse internationale markeder. Inden for rammerne af ”Global Excellence Program”
besøger de flere gange årligt fabrikker i lande som Marokko, Tyrkiet, Egypten eller Kenia, hvor Canter eksporteres til og hvor de opbygges. Her er de ansvarlige for de altid tilbagevendende proces- og systemrevisioner. Desuden ledsager de alle nødvendige skridt for kvalitetsgodkendelse, som dokumentation og skoling, når et nyt produkt lanceres på markedet.

”Global Excellence Program“ garanterer den højeste kvalitetsstandard på alle fabrikker under Daimler Truck AG.

DOBBELT PRODUKTION.
HIGHTECH MØDER PRODUKTION.

Hver FUSO Canter eller eCanter der ruller af båndet i Tramagal, er resultatet af et produktionsforløb, hvor moderne produktions- og montageanlæg møder det ægte håndværk i et perfekt indgreb.

Mens en fuldautomatisk robot overtager tunge og smudsintensive opgaver, som lakering eller diverse svejsearbejder, understøtter kollaborative robotter, spkaldte CoBots, deres menneskelige kolleger andre steder i montageforløbet, og interagerer med dem, eksempelvis når der kræves mange kræfter til en opgave.

Samtidig har fabrikken i Tramagal i årtier bevaret den særlige karakter af en specialiseret produktion. I detaljerne på enhver Canter og eCanter findes teamwork samt erfaring, viden og, frem for alt, den personlige indsats af engagerede og højt kvalificerede FUSO Medarbejdere.

YDERLIGERE INFO. MERE OM CANTER.